Elektrische Fiets Kopen? Beste aanbieding! Nu tot 40% SALE [GRATIS verzending] ✔️ (2023)

Elektrische Fiets Kopen?
De grote voordelen die elektrische fietsen ons opleveren...

Elektrische fietsen: ze zijn er zodat wij ons veilig, snel en comfortabel kunnen verplaatsen. Steeds vaker worden elektrische fietsen zelfs verkozen boven een tweede (boodschappen)auto. Ze zijn goedkoper in hun aanschaf, leveren minder onderhoudskosten op en houden je ook in beweging. Fietsen doe je met een e-bike (soms foutief als e bike geschreven) nooit meer met tegenwind. Dit soort fietsen biedt je namelijk extra elektrische ondersteuning. Wanneer je begint met trappen, bepaalt de sensor hoeveel ondersteuning je nodig hebt.

Beste elektrische fiets is...
Is er een verschil tussen elektrische fietsen en e-bikes?

Elektrische fietsen en e-bikes, zo noemen de meeste mensen een fiets met een elektrische trapondersteuning. De termen zijn helemaal ingeburgerd, terwijl ze in feite verschillen. De e-bike is namelijk een specifiek type elektrische fiets waarbij de berijder niet per se mee hoeft te trappen. Een elektrische variant van de snorfiets dus. De kracht die de fietser op de trappers uitoefent staat bij dergelijke fietsen niet in verband met de motor. Omdat de termen ‘elektrische fietsen’ en ‘e-bikes’ inmiddels beiden worden gebruikt voor fietsen met elektrische trapondersteuning, hanteren wij ook deze twee termen.

Wat zijn elektrische fietsen precies?

Elektrische fietsen zijn tweewielers die een extra, elektrische ondersteuning bieden. Hier zorgen de motor en de accu voor. Elektrische fietsen zijn populairder dan ooit en hebben hun voorheen stoffige imago dan ook helemaal van zich af weten te schudden. Elektrische fietsen zijn allang niet meer alleen voor ouderen bedoeld. Ze zijn er ook voor degenen die niet moe op hun werk willen aankomen, een milieuvriendelijker alternatief voor een auto zoeken of gewoon lekker willen genieten van het buiten zijn zonder daar al te veel fysieke inspanning voor te hoeven leveren.

(Video) Tim and Eric Awesome Show, Great Job! | Prices | Adult Swim UK

Goedkope elektrische fiets (Praktisch én trendy)

Niet alleen zijn elektrische fietsen gezond, comfortabel en voordelig. Ze zijn tegenwoordig ook nog eens supertrendy. Er wordt namelijk steeds meer aandacht aan hun uiterlijk besteed. Daarom is dit vervoermiddel allang niet meer alleen praktisch, maar ook stijlvol. Ook jij komt overigens een stuk stijlvoller op je bestemming aan. Ga je naar je werk of een koffieafspraak in de stad? Bezweet aankomen behoort dankzij elektrische fietsen geheel tot de verleden tijd. Aktiebikes voert een groot assortiment elektronische fietsen. Elk model onderscheidt zich van de rest door zijn vorm, kleur, accessoires en gebruiksgemak. Er is een geschikte e-bike voor iedereen.

De voordelen van elektrische fietsen
Bekijk ook: Elektrische fiets aanbieding

In vergelijking met de gewone fietsen hebben elektrische fietsen je enkele voordelen te bieden. Zo heb je flink wat minder inspanning nodig en bespaar je met de aanschaf van een e-bike ook nog eens flink wat kosten ten opzichte van een auto. En alhoewel elektrische fietsen onderhoud vergen, liggen de kosten een stuk lager dan bij auto’s. Ook is een e-bike natuurlijk milieuvriendelijker, een factor die anno nu alleen maar belangrijker wordt.

Het gewicht van elektrische fietsen

Het zal geen verbazing heten dat elektrische fietsen aanzienlijk zwaarder zijn dan gewone fietsen. Dit is te verklaren door het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Staal, aluminium en titanium worden veel gebruikt bij de vervaardiging van elektrische fietsen. Het gewicht van je fiets is, net als zijn sterkte, afhankelijk van het type materiaal. Lichtere e-bikes zijn ideaal voor in de stad. Een zwaardere e-bike komt ook met zijn voordelen, tenzij je je fiets vaak moet optillen om hem bijvoorbeeld ergens te parkeren of hem op een fietsendrager te plaatsen.

(Video) I Gave My 40,000,000th Subscriber 40 Cars

Advies op maat van de professionals van Aktiebikes

Er bestaan zoveel verschillende soorten elektrische fietsen, dat de aanschaf ervan niet makkelijk is. De markt wordt gevormd door tal van aanbieders, die elk op hun beurt de meest uiteenlopende modellen elektrische fietsen vervaardigen. Zie je door de bomen het bos haast niet meer? Aktiebikes is er om jou van professioneel advies op maat te voorzien. Want bij het kiezen tussen als die elektrische fietsen gaat het niet alleen om hun uiterlijk, maar vooral om hun specifieke kenmerken. We hebben in ons assortiment e-bikes voor verschillende budgetten.

De verschillende merken e-bikes
Elektrische fiets goedkoop of duur?

Bij Aktiebikes zorgen wij er graag voor dat er voor jou voldoende keuze bestaat. Zo weet je altijd dat je de voor jou beste e-bike aanschaft. Op onze website kun je handig selecteren op kenmerken zoals framehoogte, maar ook het type aandrijving, de positie van de motor en de hoeveelheid versnellingen. Elektrische fietsen vind je bij ons van onder andere de merken Altec, Popal, Qwic, Victoria en Vogue. Je kunt de elektrische fietsen selecteren op onder andere prijs en populariteit.

De aandrijving van elektrische fietsen

De ene elektrische fiets is de andere niet. Het specifieke karakter van dit comfortabele en milieuvriendelijke vervoermiddel is vooral gelegen in zijn aandrijving. Zoek je naar een e-bike, dan heb je de keuze uit drie verschillende soorten aandrijving. Er zijn elektrische fietsen met een achterwielaandrijving, elektrische fietsen met een voorwielaandrijving en elektrische fietsen met een middenmotor. Welk type e-bike jij kiest, is afhankelijk van waarvoor je je fiets wilt gaan gebruiken. We leggen je er graag wat meer over uit.

(Video) Global Fresh Water Crunch: UN thinks we will be facing a 40% Deficit by 2030

E-bikes met een voorwielmotor

Ben je van plan slechts korte afstanden af te leggen en rijd je doorgaans door vlakke landschappen? Dan zijn elektrische fietsen met een voorwielmotor voor jou een aanrader. Met dit soort e-bikes heb je vanwege de positie van de motor het gevoel als het ware vooruit te worden getrokken. De trapondersteuning is altijd constant, want de rotatiesensor registreert niet hoeveel kracht je zet. Bij tegenwind of een heuveltje moet je zelf dus wel iets meer kracht bijzetten. Elektrische fietsen met dit soort motor vallen doorgaans binnen de goedkoopste categorie e-bikes.

E-bikes met een middenmotor

Is de omgeving waar jij meestal doorheen fietst heuvelachtiger? Of fiets je wat langere afstanden? Dan zullen elektrische fietsen met een voorwielmotor je hoogstwaarschijnlijk onvoldoende ondersteuning kunnen bieden. Een e-bike met een middenmotor is dan een logischere keuze. Omdat de motor zich bij de trapas bevindt, voelt deze fiets ook nog eens een flink stuk stabieler. De ondersteuning die je van de fiets krijgt, is onder andere afhankelijk van je eigen trapkracht. De meeste e-bikes die vandaag de dag worden verkocht, betreffen elektrische fietsen met een middenmotor.

E-bikes met een achterwielmotor

Elektrische fietsen met een achterwielmotor geven je het meest natuurlijke gevoel van ondersteuning tijdens het fietsen. Het is net alsof je met de wind in de rug fietst. Het achterwiel wordt namelijk direct door de motor aangedreven. Wat gebruikers van elektrische fietsen met een achterwielmotor wel aangeven, is dat de fiets iets minder stabiel aanvoelt. Dit kan worden verklaard door het zwaardere achterwiel. Van alle elektrische fietsen zijn de met een achterwielaandrijving uitgeruste varianten het krachtigst, maar vergen ook het meeste onderhoud. Dit omdat ze doorgaans een derailleurversnelling en open kettingkast hebben.

De motor van je elektrische fiets

Elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn erg stil en ten opzichte van de andere typen e-bikes voordeliger in hun aanschaf. Deze fietsen zijn ideaal voor woon-werkverkeer en andere kleine afstanden. Heuvelachtige terreinen vereisen eerder een middenmotor of achterwielaandrijving. Behalve dat je bij Aktiebikes op merk fiets kunt zoeken, kun je ook selecteren op het merk van de motor waarmee de elektrische fietsen zijn uitgerust. Je hebt de keuze uit onder andere Bosch, Bafang, Qwic en AKM. Onze medewerkers leggen je graag uit wat de verschillen zijn.

Elektrische fietsen en het aantal en type versnellingen

Elektrische fietsen kunnen een uiteenlopend aantal versnellingen hebben. Versnellingen moet je bij elektrische fietsen iets anders bekijken dan bij gewone fietsen. Dit omdat ze ook zijn uitgerust met rij- of ondersteuningsprogramma’s. Elektrische fietsen kunnen drie verschillende soorten versnellingen hebben. Wellicht dat je voorafgaand aan je aankoop denkt dat de versnellingen niet van groot belang zijn, maar dat zijn ze wel degelijk. Ze hebben een grote invloed op het rijgedrag van jouw e-bike.

Derailleur-, naaf- en automatische versnelling

De drie versnellingen waarover elektrische fietsen kunnen beschikken, zijn een derailleur, een naafversnelling en een automatische versnelling. Het eerste type beschikt over het grootste aantal versnellingen, die vooral goed uitkomen wanneer je in heuvel- of zelfs bergachtige gebieden fietst. Elektrische fietsen met een derailleurversnelling worden dus vaak gekozen door hobbyfietsers die de e-bike vooral als sportief instrument gebruiken. Elektrische fietsen met een naafversnelling hebben weinig onderhoud nodig en bovendien kun je schakelen wanneer je stilstaat. Met een automatische versnelling hoef je de trappers niet te gebruiken.

Het belang van een e-bike die over de juiste framemaat beschikt

Houd bij het selecteren van elektrische fietsen tot slot ook altijd rekening met de framemaat. Bij Aktiebikes vind je elektrische fietsen met een brede range aan framematen. De juiste maat zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen de juiste zithouding hebt. Dat maakt het fietsen comfortabeler en voorkomt onnodige blessures. Je zorgt er met het juiste frame namelijk voor dat spieren, pezen en zenuwen niet belast worden wanneer dat ook niet nodig is. Bij elektrische fietsen voor kinderen speelt in plaats van de framemaat de wielmaat een doorslaggevende rol.

Bekijk ook: Elektrische Bakfiets - Elektrische Fiets Heren - Elektrische Fiets Dames

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated: 03/07/2023

Views: 6223

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.